• Пн. Тра 20th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

У Білорусі можуть сформувати стратегічний кулак для імітації чи завдання удару по Україні

Жов 1, 2022

Білоруський політолог Павло Усов припускає, що розміщення російських військ у Білорусі мають наміри відтягнути українські сили на північний напрямок та можливо завдати удар у напрямку Волині та Львова, аби перерізати логістичні шляхи постачання озброєння Україні.

Такими думками він поділився в ефірі на каналі Еспресо.

– Не треба забувати, що російські війська вже перебувають на території Білорусі, звідки регулярно обстрілюють Україну. Також військові аеродроми та різні тактичні об’єкти використовуються російськими військовими й з білоруської території було випущено понад тисячі крилатих та інших ракет. Відповідно, Лукашенко ще раніше був дотиснутий Путіним, тому питання зараз у тім, чи зміниться контекст щодо війни в Україні? Адже поки продовжується спеціальна військова операція, то Білорусь не може бути залучена, а залишається пасивним агресором…

Також є інший момент, а саме збільшення розміщення російських військових у Білорусі, про яке ми вже говоримо, у кількості від 20 до 50 тисяч, а інколи називають чисельність і у 100 тисяч військових російського резерву. Мета такого розміщення, щоб створити стратегічний кулак для імітування або завдання удару по Україні. І у цьому є дві важливі цілі: перша – відтягнути значну кількість українського війська від критичних напрямків, де зараз ведуться бої, а друга – ми не можемо виключати, що удар може бути завданий не по Києву, який зараз міцно укріплений, а у напрямку Волині та Львова, щоб перерізати логістичні шляхи, через які до України йде постачання озброєння, – зазначає політолог.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *