• Сб. Кві 27th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Російські найманці можуть зімітувати обстріл білорусі з боку України

Гру 22, 2022

На північний кордон України для підготовки провокації прибули найманці ПВК «Ліга», які є частиною ПВК «Вагнер». Вони можуть зімітувати обстріл білорусі з боку Збройних сил України.

Про це інформує Центр національного спротиву.

Зазначається, що найманці розділені на дві групи (80-90 осіб) й прибули в район села Крупейкі у Лоєвському районі Гомельської області. В розпорядженні груп перебуває легкоброньована техніка і тентовані вантажні автомобілі. Групи посилені інженерними підрозділами. Водночас, як наголошує Спротив, білорусь запровадила тимчасове обмеження на в’їзд та вхід у межах прикордонної смуги Лоєвського району.

«Йдеться про саме тих найманців, які прибули до білорусі 20 вересня. Тоді на територію білоруського приватного охоронного підприємства “ГардСервіс”, де розміщувались найманці, доставили 300 одиниць української військової форми, яку росіяни захопили на складах у Херсонській області.
Зауважимо, що “ГардСервіс” не просто приватне охоронне підприємство. Воно є першим подібним підприємством в білорусі й створено спеціальним указом (самопроголошеного президента – ред.) Олександра Лукашенка у 2019 році. Базуються “охоронці” на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *