• Вт. Тра 21st, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рф перекидає війська з білорусі на Схід України

Січ 11, 2023

Пересування техніки та особового складу на білорусько-українському кордоні не відмічено, проте рф перекидає свої сили з білорусі на Схід України, аби посилити війська.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Також, за його словами, продовжується нагнітання через спільні навчання рф та білорусі.

“Поряд з нашим кордоном ми не відмічаємо, щоб відбувалося якесь переміщення техніки або особового складу чи то підрозділів росії, чи то підрозділів білорусі. Але, звісно, нагнітання продовжується, тому що росія та білорусь постійно проводять свої спільні навчання між військовими підрозділами. Відбувається перекидання чергових сил росії на територію білорусі. Зараз вони анонсують їх навчання авіаційної компоненти”.

Він також підкреслив, що попри так звані навчання, росія почала перекидати ті війська, які знаходилися у білорусі на Схід України, для підтримки своєї армії на цьому напрямку.

“Водночас, ті сили рф, які знаходилися до цього на території білорусі й проходили підготовку, їх потихеньку росія перекидає на схід нашої країни, щоб посилити своє угрупування”.

Це робиться з метою нагнітання, аби змусити Україну тримати необхідну кількість сил та засобів поблизу кордонів із білоруссю.

За словами Демченка, угрупування, яке могло б здійснити повторне вторгнення прямо зараз, все ще немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *