• Вт. Кві 30th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Генштаб фіксує зростання загрози наступу з білорусі

Січ 14, 2023

Через активність російської авіації на території білорусі зберігається загроза завдання ворогом ракетних та дронових ударів.

Про це заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу.

Він нагадав, що минулого тижня на білоруський аеродром «Мачулищи» було перебазовано не менше 10 вертольотів типу Мі-8 та Мі-24.

«Очікується перебазування літаків оперативно-тактичної авіації на білоруські аеродроми. Не виключаються польоти в повітряному просторі Білорусі дальньої авіації країни-агресора. З урахуванням зазначеного зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів, застосування дронів-камікадзе по території нашої держави з повітряного простору Білорусі».

Також повідомляється, що замість навчання «Центр-2023» ворог планує провести маневри збройних сил рф та білорусі «Запад-2023», особливістю яких є розгортання російського угруповання військ.

«Виходячи із зазначеного, протягом поточного року потенційна загроза наступу збройних сил російської федерації з території білорусі буде зберігатись. Нині заходів з формування противником ударного, підкреслюю, ударного угруповання для відновлення наступальних дій з території республіки білорусь не спостерігається».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *