• Пт. Тра 17th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Передача ядерних боєголовок з росії до білорусі – закріплення військового контролю Путіна над Лукашенком

Чер 17, 2023

Згідно з оглядом, опублікованим Військовими аналітиками Інституту вивчення війни (ISW), заяви Кремля про передачу ядерних боєголовок білорусі свідчать про фактичний військовий контроль росії над цією країною.

Аналітики наголошують, що цей крок є частиною довготривалих зусиль Кремля для закріплення своєї військової присутності.

У той же час, огляд зазначає, що українські війська продовжують контрнаступальні дії на кількох ділянках фронту та досягають успіхів. Ці дії свідчать про активність України в реагуванні на російську агресію.

Окрім того, ISW вказує на відкритий лист, підписаний кількома російськими муніципальними чиновниками, в якому закликається повернення російських військ до кордонів РФ через кризу, спричинену руйнуванням греблі Каховської ГЕС. Цей лист висловлює занепокоєння щодо екологічних та гуманітарних наслідків цієї кризи, які можуть вплинути на екосистему та економіку протягом десятиліть.

Аналітики вбачають можливість того, що російські посадовці, не пов’язані з Кремлем, використовуватимуть цю ситуацію для створення опозиції до війни в Україні, не критикуючи безпосередньо військові дії. Вони можуть використати загальне занепокоєння громадськості екологічною та гуманітарною ситуацією, створеною руйнуванням греблі Каховської ГЕС, для висловлення своєї позиції щодо “придушення антивоєнного інакомислення”, яке було створене Кремлем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *