• Пт. Тра 17th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

До білорусь може прибути вісім тисяч “вагнерівців”

Лип 1, 2023

Існує можливість розміщення до вісьми тисяч російських найманців з Приватної Військової Компанії “Вагнер” на території білорусі.

Українські сили оборони усвідомлюють цю потенційну загрозу та перебувають у постійній бойовій готовності.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України, полковник Андрій Демченко.

За словами Демченка, на даний момент ситуація на кордоні залишається під повним контролем, і на території білорусі не спостерігається наступальних російських угруповань. Проте, росія продовжує використовувати білорусь як базу для підготовки своїх підрозділів та військової авіації.

Враховуючи нові можливі ризики, пов’язані з готовністю Лукашенка розміщувати найманців, Україна посилює свою оборону на цьому напрямку. Державна Прикордонна Служба України інформує, що ситуація в білорусі постійно контролюється, наразі там спостерігається підготовка місць для розміщення російських найманців з ПВК.

Кількість таких найманців може бути значною, навіть до 8 тисяч осіб.

Зазначається, що розташування польових таборів спостерігається на значній відстані від кордону України, проте присутність найманців у білорусі становить додаткову потенційну загрозу, особливо у формі диверсійної роботи та провокацій.

У зв’язку з цим, Збройні Сили України зміцнюють свою оборону на кордоні з білоруссю та перебувають у готовності реагувати на можливі провокації та діяти рішуче у відповідь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *