• Чт. Тра 2nd, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Вагнерівці в білорусі “нагнітають ситуацію”

Лип 28, 2023

Білорусь використовує російських найманців з “ПВК Вагнер” для створення напруги на кордоні з Україною, але наразі ця ситуація не представляє прямої загрози для нашої країни.

Згідно з даними Держприкордонслужби України, ситуація на державному кордоні з білоруссю є контрольованою та спокійною.

Прикордонники не зафіксували жодного переміщення техніки чи особового складу підрозділів, які б могли б потенційно загрожувати Україні.

Однак, Держприкордонслужба підкреслює, що зосереджує пильну увагу на присутності російських найманців з приватних військових компаній на території білорусії.

За даними ДПСУ, наразі найманців “ПВК Вагнер” на території білорусії є трохи більше 5 тисяч, і вони перебувають на значній відстані від кордону з Україною.

Проте розвідувальні підрозділи, включаючи розвідку Держприкордонслужби, продовжують стежити за умовами їхнього перебування, їхніми діями та можливим впливом на безпеку регіону.

Варто зауважити, що, російські найманці більше нагнітають ситуацію, зокрема щодо країн Європейського союзу, і використовують це як один із факторів впливу.

Загалом, органи прикордонного контролю продовжують уважно спостерігати за рухами та діями російських найманців на території білорусії та їхньою можливою взаємодією, щоб гарантувати стабільність та безпеку на кордоні з Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *