• Нд. Кві 28th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Польща заявляє про порушення свого повітряного простору гелікоптерами з білорусі та реагує збільшенням військового контингенту на кордоні

Сер 2, 2023

У вівторок ввечері, Міністерство національної оборони Польщі підтвердило інцидент щодо порушення свого повітряного простору двома білоруськими гелікоптерами.

За даними відомства, ці гелікоптери перетнули кордон в районі міста Біловежі на дуже низькій висоті, що ускладнило виявлення їх радіолокаційними системами.

Міноборони Польщі стверджує, що ці гелікоптери проводили навчання поблизу кордону, адже Мінськ попередньо інформував Варшаву про ці навчання.

У відповідь на цей інцидент, міністр національної оборони Польщі, Маріуш Блащак, віддав наказ про збільшення кількості солдатів на кордоні і розгортання додаткових сил і засобів, включаючи бойові вертольоти.

Польща не тільки повідомила про інцидент НАТО, але також вирішила викликати до МЗС тимчасового повіреного у справах білорусі для пояснення цієї ситуації.

Враховуючи активізацію гібридних дій з боку росії та білорусі проти Польщі, у заяві Міноборони закликається до відповідального поширення та коментування інформації, яка може бути використана російським та білоруським режимами.

Важливо зазначити, що в білорусі вже деякий час перебувають бойовики так званої групи Вагнера, які перейшли туди після спроби заколоту в росії. Польська сторона раніше наголошувала на загрозі, яку “вагнерівці” становлять для безпеки Польщі, і посилювала охорону білорусько-польського кордону.

А нещодавно прем’єр-міністр Польщі офіційно заявив про переміщення 100 бойовиків “Вагнера” до так званого Сувальського коридору – умовного перешийка по лінії польсько-литовського кордону, який відокремлює територію Калінінградської області рф і білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *