• Нд. Кві 28th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

В білорусі почалися масштабні військові навчання країн ОДКБ

Вер 4, 2023

В п’ятницю, 1 вересня, в білорусі розпочалися військові навчання “Бойове братство-2023” країн Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це пише видання Deutsche Welle.

Зазначається, що у навчання беруть участь понад 2,5 тисячі військових з білорусі, росії, Казахстану, Киргизстану, та Таджикистану з 500 одиницями озброєння, військової та спеціальної техніки. Член ОДКБ Вірменія не бере участі в навчаннях.

“До 6 вересня на полігонах “Брестський”, “Гожський”, “Доманівський”, “Обуз-Леснівський”, “Чепелеве” та “Лесище” мають проходити злагодження колективних сил оперативного реагування та спеціальні навчання з силами і засобами розвідки, засобами матеріально-технічного забезпечення військ, спільним формуванням радіаційного, хімічного і біологічного захисту та медичного забезпечення.
В Островецькому районі йтимуть тренування рятувальних підрозділів забезпеченню ядерної та радіаційної безпеки населення”.

Командувач Обʼєднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв запевнив, що кількість військових там недостатня для створення наземного наступального угруповування, однак Сили Оборони підсилять оборону державного кордону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *