• Пт. Тра 17th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Лукашенко хоче розмістити в себе міжконтинентальні ракети

Кві 24, 2023

Інформаційна служба Міністерства оборони білорусі зробила дуже “загрозливу” заяву, в якій прямо натякає на те, що хоче повернути до країни стратегічні міжконтинентальні балістичні ракети “Тополь” та модернізовані російські ракети “Ярс”.

Робиться все це, щоб уберегтися від “злобного НАТО” та збільшення його військової присутності в Європі.

З’явилися також відео з штурмовиками Су-25, які, за словами військових, можуть стати носіями ядерної зброї, а також розкриття порушення двох міжнародних домовленостей щодо передачі “Исканедр” ОТРК.

Відео звертає увагу на підготовку до розміщення стратегічних ракет. Значну частину випуску було присвячено промовам місцевого диктатора.

Згідно з якою, білорусь зберегла позиції 56-го ракетного полку, який з 60-х років розміщувався в районі Шерешево. Спочатку він був озброєний ракетами Р-12, у 80-х отримав комплекси середньої дальності РСД-10 “Піонер-К”, а після підписання договору РСДМ перейшов на РТ-2ПМ “Тополь”, які перебували у країні до 1996 року.

Позиція 56-го ракетного полку знаходиться на відстані 27 км від кордону з Польщею, що робить її «чудовим» місцем для розміщення міжконтинентальних балістичних ракет. Адже у випадку потреби, НАТО може легко обстріляти цей ракетний полк зі ствольної артилерії з території своїх країн таких як Польща.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *