• Пт. Тра 17th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Рф буде «звільняти» білорусь, якщо народ повстане проти Лукашенка

Тра 25, 2023

«росія обіцяє втрутитися у випадку народного збройного повстання в білорусі», – заявив прес-секретар Путіна.

Згідно з повідомленням, опублікованим російським пропагандистським виданням “РИА Новости”, прес-секретар президента рф Володимира Путіна, Дмитро Пєсков, заявив, що росія втрутиться, якщо в білорусі розпочнеться народне збройне повстання з метою зміни режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Пєсков наголосив, що білорусь є партнером, союзником і братньою державою для росії, тому вони мають зобов’язання забезпечити її безпеку в обличчі очевидної загрози.

У своїй заяві Пєсков також висловив негативне ставлення до Польщі, називаючи її “ворожою” для росії державою, яка зараз, на його думку, “буквально заходиться в істериках русофобії”. Він стверджує, що Польща відкрито висловлює свій намір втручатися у внутрішні справи білорусі, включаючи силові методи.

Раніше колишній командувач Сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак також висловив свою думку про можливість збройного повстання в білорусі та закликав Польщу готуватись до такого сценарію.

Ситуація в білорусі залишається напруженою, і заява прес-секретаря Путіна свідчить про можливість залучення росії до конфлікту, якщо народне повстання розпочнеться. Ситуація також підкреслює наявність напружених відносин між росією і Польщею, що може мати вплив на регіональну стабільність у східній Європі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *