• Пт. Тра 17th, 2024

AllNewsRivne

Всі новини Рівного

Лукашенко шкодує, що Білорусь не “вирішила” питання з Україною разом з Росією

Чер 3, 2023

Видання Аргумент повідомляє, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив розчарування тим, що його країна разом з Росією не вирішили питання з Україною тоді, коли вона не могла чинити опір.

Цю заяву він зробив під час засідання Ради керівників органів безпеки та спецслужб держав-членів Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Лукашенко підтримав слова президента Росії Володимира Путіна, який стверджував, що війна на Сході України почалася задовго до 2014 року. Він зазначив, що бачив розвиток подій, включаючи “коричневий” переворот, який стався і призвів до теперішньої ситуації в Україні.

Диктатор визнав, що Білорусь зробила помилку, не вирішивши питання з Україною у 2014-2015 роках, коли українська армія була слабкою і не була готова до конфлікту. Він зазначив, що сподівався на мирне врегулювання, але за цей час Україна змогла створити сильні збройні сили.

Білоруський лідер підкреслив, що війна і озброєння України були результатом зовнішнього впливу. Та додав, що керівництво України мало багато можливостей для мирного співіснування, але жоден з українських президентів не використав ці можливості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *